Elementor

Gratis Elementor Pro Licens 
til kunder hos EWP

Elementor basic
Elementor er et plugin til WordPress som tilføjer værktøjer til at bygge sider og skabeloner, samt redigere temaindstillinger. Nogle af mulighederne i den gratis udgave: Placer sektioner på siden og del dem op i kolonner. Træk elementer, widgets, i kolonnerne til mange forskellige formål. Alle sektioner og kolonner kan frit designes mht. størrelser, farver, baggrunde o.s.v. Det samme kan de widgets der placeres i dem.

Elementor Pro
Med Elementor’s betalingsudgave følger en række avancerede muligheder. Nogle af dem kan også hentes som plugins til den gratis udgave, men de 49 dollar som Pro udgaven koster årligt er givet godt ud. Får du lavet en hjemmeside hos EWP følger der et års licens med. Det samme hvis du køber en vedligeholdelses eller -support aftale. Pro udgaven indeholder, udover flere widgets, også:

Temabygger som med fordel kan bruges sammen med Elementor’s Hello tema. Design egen header og footer. Lav skabloner for single posts, arkivsider, søgeskabelon, egen 404 fejlside og meget andet. Sammen med plugins som Pods, ACF og CPT kan der tilføjes egne posttyper og funktionalitet, som ellers vil kræve avancerede temaer, eller kendskab til kodning.

Conditional logic er en anden mulighed for at tilføje funktionalitet til hjemmesiden. Det kan vel oversættes til noget ala “logiske betingelser” på dansk. Hvor man vælger tekstindhold, faver, størrelser og andet i widgets og design elementer, kan man med conditional logic indsætte variabler som hentes fra databasen. Det kan være alt fra et brugernavn, en post eller sidetitel og dato, til farver og felter fra ovenstående plugins.

Formular byggeren i Pro udgaven er rimelig avanceret og man kan bygge trinvise formularer til indsamling af data. Det indtastede kan anvendes på hjemmesiden eller sendes med email. Formularerne kan anvendes til alt fra login og brugeroprettelse, til kontakt og bestillinger.

Popup byggeren kan naturligvis anvendes til at lave traditionelle popups. De kan designes på samme måde som sider, med alle de medfølgende widgets. Men de kan også anvendes til at bygge avancerede menuer, små hjælpe tekster og til at vise video eller billeder i en selvstændig afspiller. Kort sagt, alt som “popper op” på en hjemmeside.

Templates og support følger også med en Pro licens. Supporten er dog noget begrænset og en af Elementors begrænsninger. Heldigvis er der masser af hjælp at hente på Facebook, Youtube o.s.v. De angiver selv at der medfølger 300+ templates til Pro licensen. Personligt bruger jeg dem sjældent, men de kan være udmærkede hvis man ønsker at bygge en hurtig side i et bestemt design.

EWP's top 8 plugins til Elementor
Elemente Kit

ElementsKit

Af: Wpmet
Pakke til Elementor med header og footer builder, menu builder og en række anvendelige widgets.

Ele Custom Skin

Af: Dudaster
Udvider Elementor's Themebuilder med design muligheder for posts og hvordan de vises i arkiver.

Ooohboi Steroids

Ooohboi Steroids

Af: Ooohboi
Tilføjer mere kontrol over afsnit, kolonner og widgets. Funktioner som Elementor burde have indbygget.

Dynamic Conditions

Dynamic Conditions

Af: RTO GmbH
Skjul eller vis elementer med knapper eller under visse betingelser. Kan kun anvendes med E Pro

ACF Frontend for Elementor

ACF Frontend for E

Af: Shabti Kaplan
Nyttigt plugin, som kan give brugere adgang til at poste og redigere indhold. Kræver AFC og Elementor Pro.

Visibility Logic

Visibility Logic for E

Af: SeventhQueen
Skjul eller vis indhold alt efter om den besøgende er logget ind eller gæst. Vis indhold efter brugerroller.

Image Hoover Effect

Image Hover Effects

Af: Blocksera
Tilføjer et sæt smarte hoover effekter til E's billede widget. Legetøj, ja - men nogle af dem er reelt nyttige effekter.

Timeline for Elementor

Timeline Widget

Af: Cool Plugins
Elementor har ikke noget godt værktøj til at bygge timelines med. Det retter dette plugin op på.

Installerer altid plugins med mådehold!
Det gælder for WordPress generelt, men i høj grad også for Elementor. Mange fristes til at installere adskillige store pakker med 50+ smarte widgets, uden at bruge nogen af dem alligevel. Tænk need to have frem for nice to have. Er der ikke umiddelbart udsigt til at en widget pakke indeholder noget brugbart, så er der nok slet ikke brug for den. Jeg har medtaget en enkelt ovenfor, ElementsKit, fordi jeg mener den indeholder nogle rigtig gode alternativer hvis man ikke har Elementor Pro. Desuden kan man slå alle widgets og funktioner fra man ikke bruger, hvilket alle pakkerne burde give mulighed for. Et lettere alternativ, hvis man kun har brug for at bygge header og footer på Elementor basic, er Elementor – Header, Footer & Blocks Template.

Andre plugins til Elementor.
Der er rigtig mange af dem, både store pakker som omtalt og små nyttige plugins som tilføjer funktionalitet, som ikke er udviklet i Elementor endnu. En måde at søge på er at gå til WordPress’ plugin sektion og søge efter termer som “Elementor” eller “Elementor+den funktion man søger”. Et godt alternativ er også at bruge denne Elementor plugin finder. Du er også velkommen til at bruge kontaktformularen og spørge efter råd. De er gratis medmindre andet er aftalt!